DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Motosiklet satışları Rekor Kırıyor!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Motosiklet satışları Rekor Kırıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu ve Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) verilerine göre, motosiklet satışlarındaki yukarı yönlü trend, bu yılın ilk 2 ayında da devam etti. Trafiğe kaydı yapılan motosiklet sayısı, şubatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130,4 artışla 84 bin 611 oldu. Ocak-şubat döneminde ise satışlar yüzde 87,4 artarak 144 bin 840 adet seviyesinde gerçekleşti.

Önceki yıl da yüksek enflasyon ve kurdaki yükseliş nedeniyle Türkiye’de otomobile erişim giderek zorlaşırken, daha ulaşılabilir bir araç olan motosiklet satışları son yıllarda artış trendini koruyor.

2021’de salgın nedeniyle bireysel ulaşım talebinin artması motosiklet satışlarını olumlu yönde etkiledi. Bu dönemde motosiklet satışları bazı aylarda yüzde 35 oranında arttı.

Nisan 2022′ de motosiklet satışları yıllık bazda %94 artarak 43 bin 685 adet oldu. (TÜİK verilerine göre ) Nisanda neredeyse ilk üç ayın toplamı kadar motosiklet satılmış. Ocak-Nisan satışları %45.5 artarak 93 bin adete ulaştı.

Ocak-Eylül 2023 döneminde artış oranı daha da yükseldi; 732 bin 114 adet motosiklet satılırken, aynı dönemde 666 bin 890 adet otomobil satışı gerçekleşti ve ilk kez otomobil satışlarını geçti. Yılın ilk 7 ayında yapılan motosiklet satışları, geçen yılın tamamını ‘solladı’.

Motosiklet satışlarındaki yukarı yönlü trendin arkasında otomobil fiyatlarındaki yükseliş, şehir içi ulaşım ve park sorunları yanında motosikletin daha ulaşılabilir olması ve yakıt ve bakım maliyetin nispeten düşük olması etken oldu.

Bu trendin sürmesi halinde pazar büyüklüğünün yıl sonunda 1,5 milyon adede ulaşması bekleniyor.

YORUM YAP