DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Vergi Adaleti İçin Önce Affedilen Vergilerden mi Başlasak Acaba?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Vergi Adaleti İçin Önce Affedilen Vergilerden mi Başlasak Acaba?

AKP Sözcüsü Ömer Çelik “Sosyal medya ya da başka yerlere sızan ‘şuraya, buraya vergi gelecek’ açıklamaları spekülatiftir” dedi.

Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamanın bir bölümünde Orta vadeli program kapsamında vergi adaletinin sağlanması için çeşitli konuların görüşüldüğünü söyledi.

”Çalışmalar vergi adaletin sağlanması için yapılmaktadır. Vergide adalet hedeflenirken enflasyonist sonucun ortaya çıkmaması, üretim, istihdam, ihracat süreçlerinin etkilenmemesi büyük bir hassasiyetle değerlendirilecektir. Ekonomi yönetimimiz son derece net, şeffaf, Türkiye’deki sıkıntıları giderecek dünya tarafından kabul gören program uygulanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği yüksek seviyededir.” dedi.

Uzmanlar Ömer Çelik’in açıklamalarında ‘Faiz enflasyonun nedenidir’ söyleminin sonuçları arkasından ekonomi yönetiminin ‘Son derece net, şeffaf, Türkiye’deki sıkıntıları giderecek dünya tarafından kabul gören program’ uygulamalarını dikkatle izlendiğini ifade ederek, bir kısım vergi aflarının vergi adaletini bozan bir etken olduğunu değerlendiriyor.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik Türkiye’de çok uzun yıllardır ekonomi konusunda, dış politikada, iç politikada, sosyal alanda büyük devrimlere imza atmış kadrolarının olduğunu belirterek,

”Ekonomi yönetimimiz ne yaptığını biliyor ve öngördükleri takvim kusursuz bir şekilde işliyor ve sonuçlara daha iyi neticeler elde ederek ulaşıyorlar.” dedi.

YORUM YAP