DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Belediye Başkanları göç sorunlarını konuştu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Belediye Başkanları göç sorunlarını konuştu

RESLOG Projesi kapsamında ulusal düzeyde göç politikalarına yerel yönetimlerin katkısını, görüş ve fikirlerini yansıtmak amacıyla oluşturulan Belediye Başkanları Göç Platformu 2. toplantısı çevrimiçi yapıldı.

Yerel Yönetişimde Rezilyans – resilience: dayanıklılık –Projesi (RESLOG) kapsamındaki toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Altındağ ve Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve pilot belediyelerin personeli katıldı.

Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG), özellikle Suriye göçünden yoğun olarak etkilenen Türkiye’de yerel gerçeklikleri ve ihtiyaçları yansıtacak şekilde göç politikalarının geliştirilmesini, bölge birlikleri aracılığıyla belediyeler arası öğrenme ve destek yapılarının güçlendirilmesini, belediye düzeyinde bütüncül planlama ve yönetişimin iyileştirilmesini amaçlıyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar toplantıya ilişkin twetter paylaşımında, ‘Yerel Yönetişimde Rezilyans Projesi (RESLOG – Türkiye) kapsamında oluşturulan Belediye Başkanları Göç Platformu Yuvarlak Masa Toplantısı’na katılarak göç sorunları hakkında büyükşehir, il, ilçe belediye başkanları ve temsilcileriyle istişarede bulunduk.” dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Birol Ekici göç yönetimi konusunda göstermiş oldukları gayret ve çalışmalarından dolayı belediyelere teşekkür etti.

Toplantıya katılan belediye başkanları, konuyla ilgili olarak belediyelerin katlandığı mali yüke dikkat çekerek Başkanlar Platformunun konunun çözümüne yönelik önemli bir mekanizma olduğunu belirttiler ve RESLOG Projesinden destek beklediklerini vurguladılar.

RESLOG Projesi göç sorunları üzerine çalışmalar yaparken, Türkiye‘de şehirleri dayanıklılık (resilience) kavramıyla tanıştırarak bu yönde planlamaların geliştirilmesini destekliyor. Proje, kentleşmenin riskleri, afetlerle mücadele, kültürlerarası şehir kavramı, nefret diliyle mücadele yolları gibi birçok sosyal konularda fikir alışverişine de zemin hazırlıyor.

Toplantılarda ayrıca belediyelerin mevcut durumları, ihtiyaçlar ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmeler yapılıyor.

YORUM YAP