DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Bahçeli: ‘Terör Örgütü Lağvedildiğini Haykırsın.’

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bahçeli: ‘Terör Örgütü Lağvedildiğini Haykırsın.’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin terörle mücadelesine yönelik önemli süreci işaret etti, Bahçeli, “Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın” ifadeleriyle dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin gurup toplantısında konuştu.

“Terörist başının tecriti kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grubunda konuşsun, terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, ‘Umut Hakkı’nın kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın” dedi.

Bahçeli ”Türkiye’nin yeni bir çözüm sürecine değil, ortak aklı çalıştırmaya, dürüst ve samimi adımlara, dış dayatmalara kapalı durmaya, bin yıllık kardeşliği daha da kuvvetlendirmeye ihtiyacı vardır ve olmalıdır.
Türkiye’nin sorunu Kürtler değil, bölücü terör örgütüdür.” ifadesini kullandı.

Bahçeli’nin çağrısı Türkiye’nin terörle mücadelesinde yeni bir aşamaya geçilmesi gerektiğine dair bir mesaj olduğu yorumlandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısına DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’ndan yanıt geldi.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Bir başlangıç olacaksa tecrit derhal kaldırılmalıdır. Onurlu bir barış için insiyatif almaya hazırız.” dedi.

Bahçeli’nin gurup konuşmasında, ‘Diyarbakır annelerinin sessiz çığlığı duyulmalı, evlatlarıyla buluşmaları sağlanmalı, hepsinin yüzü güldürülmeli, sorunun kaynağı olanlar harekete geçmelidir.” çağrısını yaptı.

Özgür Özel: ‘Askere namlular doğrulmayacaksa bunun için söylenen her söz ve söyleyen her aktör kıymetlidir’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleşen grup toplantısında Bahçeli’ nin DEM ve İmralı hakkındaki sözleri üzerine, ‘’CHP olarak diyoruz ki bu ülkede terörün bitmesine, annelerin gözünün yaşının silinmesine biz tam destek vereceğiz” açıklamasını yaptı.

Özgür Özel konuyla ilgili, ‘ Öncelikle şunu söylemek isterim; Türkiye’de bir daha şehit gelmeyecekse, bir daha kan akmayacaksa, anaların göz yaşı duracaksa, Türk’ün de Kürt’ün de anasının gözünden akan yaşlar duracaksa, bu ülke bir ve beraber olacaksa, askere namlular doğrulmayacaksa bunun için söylenen her söz ve söyleyen her aktör kıymetlidir. Kim ne söz söylüyorsa bütün geçmişten yaşadıklarımıza rağmen bu sözlere kıymet veriyoruz ve CHP olarak diyoruz ki bu ülkede terörün bitmesine, annelerin gözünün yaşının silinmesine biz tam destek vereceğiz.”

Mansur Yavaş’tan Tepki

Bahçeli’nin konuşmasına partisi içindeki birçok kişiden tepkiler geldiği ifade edilirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Devlet Bahçeli’nin konuşmasına tepki göstererek, ”Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez.” dedi.

YORUM YAP