DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Bakan Memişoğlu: ‘Hekimleri Toplum Olarak Üzdük.’

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bakan Memişoğlu: ‘Hekimleri Toplum Olarak Üzdük.’

Habertürk TV’de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Memişoğlu, hekimlerin Türkiye’den gittiğine yönelik soruya karşılık ”Biz maalesef hekimleri son zamanlarda biraz darılttık, küstürdük, toplum olarak söylüyorum. Hekimleri toplum olarak üzdük.” dedi. Çocuk doğum ve Cerrahi gibi branşlardaki hekim sıkıntısına da değinen Bakan Memişoğlu, bu konuda da çalışmalarının olduğunu söyledi.

‘Şu An Maymun Çiçeği -Virüsü- Alarmı Yok!

Bakan Memişoğlu konuşmasında dünyada gündem olan maymun çiçeği hastalığı için de ”Şu ana kadar ülkemizde maymun çiçeği hastalığıyla ilgili bir tanı konulmadı. Sağlık Bakanlığı olarak alarmdayız, vatandaş rahat olsun.” dedi. Bakan Memişoğlu maymun çiçeği için bilim adamlarının covid kadar etkili olamayacağını söylediklerini belirterek koronavirüs gibi bir pandemi beklemediklerini ama yine de her türlü önlemi aldıklarını vurguladı. ”Bilim kurulumuzu oluşturduk. Ülkemize gelirse ne yapacağız, bunlarla ilgili bütün hazırlığımızı yaptık.” dedi. ‘Şu an için alarm durumu yok diye Bakan Memişoğlu, ”Bu bilim kurulu hastalıkla mücadelenin rehberi aslında. Dünya Sağlık Örgütü ilanında bunu söylüyor. Hazırlıklı olun ama yayılıp yayılmayacağı konusunda bir netlik yok çünkü lokalize kalıyor genelde Afrika’da bu hastalık. Tabii ki başka yerlerde tek tük olacaktır ama salgın şeklinde olma ihtimali, bilim insanlarının söylediği kadarıyla COVID gibi olmayacağını herkes ifade ediyor. COVID temasla değil tamamen solunum yoluyla bulaştığı için yaygın bir hastalık oldu” diye konuştu.

Virüsün yapısının değişebileceğini veya başka bir virüsün de salgın yapabileceğini kaydeden Memişoğlu, “Biz sağlık sistemi olarak buna hazırlıklıyız. Tüm önlemlerimizi almaya başladık. Nasıl COVID’de başarılı olduysak, sağlık sistemimizle, insan gücümüzle buna da hazırlıklıyız. Testinden aşısına kadar her türlü önlemi alıyoruz” dedi.

Memişoğlu, bilim insanlarının, çiçek aşısı olanların bu hastalıktan yüzde 85 korunduğu yönünde açıklamaları olduğunu hatırlatarak, “1980’e kadar ülkemizde zaten çiçek aşısı olmayan hemen hemen yok. Yine de her türlü önlemi alıyoruz. Hastalık nedir, nasıl dolaşıyor, nasıl davranacağız, bunların hepsini bilim kurulumuzun rehberinde yayınladık. Bu rehbere web sayfamızından ulaşılabilir” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP