Tıpta Uzmanlık Sınavı yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları branşında birçok hastanenin kadrosu boş kaldı. Uzmanlar, bu branşın boş kalması halinde çocuk doktoru bulmakta güçlük çekileceğini belirtti.
Tablo özellikle İstanbul’daki hastanelere bakıldığında kaygı verici. Bağcılar, Ümraniye, Haseki, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde hiçbir doktor pediatriyi tercih etmedi. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin 30 kişilik kadrosunun yalnızca ikisi doldu. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’ne 10 doktor yerleşebilirdi ancak yalnızca 1 kişi tercih etti. Kartal Şehir Hastanesi’nde açılan 15 kişilik kadronun 2’si, Şişli Hamidiye Etfal’deki 15 kişilik kadronun ise 3’ü doldu.
Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, branşın tercih edilmeme sebebi olarak pediatrinin iş yükünün çok ağır olduğunu ve son zamanlarda malpraktis uygulamalarından dolayı yenidoğan ve çocuk hekimlerinin ciddi tazminat ödemek zorunda kaldığını söyleyerek ekledi:
“Tırnak içinde tabela tıp fakülteleri dediğimiz anadoluda tıp fakülteleri var. Bunların yeterince eğitici kadrosu olmadığı için tercih edilmeyi azaltıyor.”
Malpraktis Ne demektir: Malpraktis; bir meslek mensubunun, mesleğini uyguladığı esnada ortaya çıkan hatalı hareketleri için kullanılır. Tıbbi Malpraktis, ‘Tabibin tedavi esnasında güncel standart uygulamaları yapmama durumu, beceri noksanlığı yahut hastanın tedavisini vermemesiyle gelişen zarar’ biçiminde tanımlanmaktadır.