DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Fransız Sömürgeciliğine Karşı Denizaşırı İttifak!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Fransız Sömürgeciliğine Karşı Denizaşırı İttifak!

Bakü İnisiyatif Grubu tarafından Fransız denizaşırı bölgelerinin sömürge sisteminden kurtarılması için yapılan çalışmalar Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ de ele alındı.

Fransa’nın denizaşırı topraklarındaki bağımsızlık yanlısı hareketlerin temsilcileri, 17-18 Temmuz tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bir araya geldi.

Guadeloupe’nin Kurtuluşu Halk Birliği tarafından ve Bakü Girişim Grubu’nun (BIG) desteğiyle, 15’ten fazla siyasi partinin liderlerinin ve Korsika, Melanezya, Polinezya, Karayipler ve Antiller’den bağımsızlık hareketinin katılımıyla organizasyon sonuç bildirisiyle tamamlandı.

Fransız sömürgelerindeki bağımsızlık hareketlerinin ilk kongresi olarak görülen toplantıda Korsika, Polinezya, Antiller, Karayipler ve diğer denizaşırı topraklardaki ayrılıkçı temsilciler ‘sömürgeciliğe karşı birlikte mücadele etme’ kararı aldı ve nihai bildirgeyi imzalayıp tüzüğü kabul etti.

Bakü İnisiyatif Grubu’nun (BIG) çatısı altında organize edilip resmi olarak Guadeloupe Halk Kurtuluş Birliği’nin öncülük ettiği kongrede, Fransa’ya karşı “Uluslararası Kurtuluş Cephesi” kuruldu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 20 Temmuz’da Şuşa’da katıldığı bir forumda, Uluslararası Kurtuluş Cephesi için “Özgürleşene kadar sizi destekleyeceğiz,” yorumunu yaptı.

Aliyev, “Hala bazı ülkeler sömürgecilikten muzdarip. Komor Adaları, Mayotte gibi yerler hala sömürge ile yönetiliyor. Bu ülkelerin kendilerini geçmişten kalma bu iğrenç kalıntıdan kurtarmasına yardımcı olmak bizim görevimizdi.” dedi.

YORUM YAP