DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

HALK EKONOMİK OLARAK HİÇ RAHATLAMADI!

Yayınlanma Tarihi : Google News
HALK EKONOMİK OLARAK HİÇ RAHATLAMADI!

Günlük alınan ekonomik önlemler, bu ülkenin kanayan yarasına merhem olmadığını hepimiz gördük. Oysa yapmamız gereken en önemli hamleler sistemsel olarak adımlar atmamız gerektiğini gösterdi. Yaklaşık 22 yıldır ülkeyi aynı parti yönetmesine rağmen, tüm yetkilerin kendilerinde olmasına rağmen gelinen nokta belli.

HALK EKONOMİK OLARAK HİÇ RAHATLAMADI

Evet bir dönem ev kredileri, araba kredileri, faizler düşüktü. Bu dönemde kim ne aldıysa yanına kar kaldı. Etrafımıza baktığımızda kime sorsan aynı dert. Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Emekli olan baba 65 yaşına gelmesine rağmen kuryede çalışıyor. Soruyorum neden? cevap belli ” Üniversitede kızım okuyor, askerde oğlum var, evlenecek çocuğum var, evim kira” evet aldığımız cevapların hemen hemen hepsi aynı.

Tatile giden arkadaşlara soruyorum sahiller nasıl diye? bomboş diyor. Ne bekliyorduk 10 bin tl emekli maaşı alan emekli kardeşim mi dolduracak oraları. Ya da 17 bin tl alan işçi mi? çiftçi mi ya da?

EVET ÜLKE OLARAK DEJAVU YAŞIYORUZ

Hatırlayın 2001 krizini. Ecevit hükümeti de derin bir ekonomik krize girmişti. Ülke maaşları ödeyemez duruma geldi. Sonra ne oldu? Amerikan Kemal Derviş geldi. Geldi gelmesine ama beklenen olmadı. İyice bunalan hükümet çareyi seçimde buldu. Ve hepimizin bildiği gibi, Ak Parti başa geldi.

Ve yaklaşık 22 yıldır ülkeyi yönetiyor.
Şu an tabloya baktığımızda yapılan çalışmalar, ekonomik önlemler, tasarruf tedbirlerininde çok işe yaramadığını görüyoruz.

Başta yazdığım gibi, sistemsel bir çalışmanız yoksa, ancak günü kurtarmakla oyalanırsınız.

Yerel seçimlerde CHP’nin başarısı çok büyük oldu. Ülke genelinde CHP’nin bile düşük ihtimal gördüğü illeri hiç zorlanmadan aldı. Aslında bu kendi başarıları değil, hükümete karşı tepki oylarıydı. Yerel seçimlerde bir kıvılcım ateşlendi. Sanki gidecek olanı ve yerine gelecek olanı gösteriyordu bize. Hep böyle başlamadı ülkemizde hükümetlerin değişmesi.

BU MAÇ BURADAN DÖNER Mİ?

Ak Parti’de yılların vermiş olduğu metal yorgunluk, ekonomik dengeler, halkın yeni arayışlara yönelmesi gibi bir çok etken hükümeti her geçen gün daha da yıpratıyor. Bunu ben değil, tüm ekonomistler ve siyasal bilimciler söylüyor. Artık ekranlarda yerel seçimin etkileri değil, erken seçim konuşuluyor.

Ak Parti yapacağı yeni hamlelerle bu maçı buradan döndürür mü? bunu bekleyip göreceğiz. Ya devam edilecek ya da yorulanlar yerini başkalarına bırakacak.

Son olarak CHP elindeki yerel seçimler kozunu nasıl kullanacak? yerel seçimlerde çoğu illeri ve ilçeleri kazanan CHP, ya kendini gösterecek ya da klasik siyasi kararla diğer partilerden pek farkının olmadığı anlaşılacak.
Yaşadığımız şartlar kolay değil. ülke tarihinde çeyrek asırlık bir dejavu yaşayabiliriz.

YORUM YAP