DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Kültür Bakanlığı Sözlü Soruları Nasıl Hazırlanıyor?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Kültür Bakanlığı Sözlü Soruları Nasıl Hazırlanıyor?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 24 Haziran-11 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen Görevde Yükselme sözlü sınav sorularından biri ”Çete isimli kitabın yazarı kimdir?” olduğu iddia edildi.

KESK Kültür Sanat-Sen Denizli İl Temsilcisi Serdar Çimen, 28 Haziran da Ankara’da yapılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği mülakat sınavına katıldı.

Kendisi de Folklor Araştırmacısı ve Kültür Sanat-Sen Denizli Temsilcisi olan Serdar Çimen, sözlü sınavda ‘Çete isimli kitabın yazarı kimdir? Dünyada ilk gazete nerede çıkarılmıştır?’ sorular çıktığını ve bunların  meslekleriyle ilgili olmadığını vurguladı; Serdar Çimen yazılı sınavdan 90 puanın üzerinde almasına rağmen mülakatta başarısız sayıldığını ama hangi soruları yanlış yaptığını öğrenme talebinin karşılıksız kaldığını söyledi.

KESK Kültür Sanat-Sen Denizli İl Temsilcisi Serdar Çimen’in sendika binasında düzenlediği basın toplantıya TBMM Başkan Vekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’da katıldı.

Konuyla ilgili Serdar Çimen’in yaşadıkları BirGün gazetesinde de yer aldı.

Kültür Bakanlığı Sözlü Sorusu ‘Çete’ den Çıktı!..

Kendisi de sınava katılan Folklor Araştırmacısı ve Kültür Sanat-Sen Denizli Temsilcisi Serdar Çimen, yaşananları BirGün’e anlattı. Çimen, sürece dair şunları kaydetti: “Bakanlığın açtığı duyuruyla Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavına başvurdum. İlk başvurumun reddedilmesine itiraz ederek sınava girmeye hak kazandım. 11 Şubat’ta sınav merkezinde elektronik ortamda sınava girdim. Yazılı sınav sonuçları açıklandığında buna da itiraz ettim. Mülakata kadar kendimi geliştirebilmem için, hangi soruları yanlış yaptığımı öğrenebilmem için bilgi istememe rağmen bu konuda da bilgi verilmedi. Akabinde bazı arkadaşlarımız puanlarını bilmesine rağmen sıralamasını bilmediği için Bakanlığa sözlü veya mail yoluyla başvurmasına rağmen herhangi bir dönüş alamadılar. Hatta arkadaşlarımıza niye sıralamayı söylemediklerini sorduklarında ”Makam öyle uygun gördü’ cevabını aldı.”

Sınava başvuru sürecinden itibaren çeşitli zorluklarla karşılaştığını belirten Çimen, sözlü sınavda karşılaştığı ”Çete isimli kitabın yazarı kimdir? Dünyada ilk gazete nerede çıkarılmıştır?” gibi soruların, meslekleriyle ilgili olmadığını vurguladı.

YORUM YAP