Manisa’da Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara’nın öncülüğünde Şehzadeler Belediye Başkanlığının katkılarıyla hazırlanan ve tarihi ve kültürel anlamda önemli bir konumda olan Şehzadeler ilçesini her yönüyle tanıtan “Egenin İncisi Manisa’nın Yükselen Yıldızı Şehzadeler” kitabı protokol üyelerine, kamu kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına dağıtılıyor. Manisa Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dilek Samancı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara’yı ziyaret etti. Kaymakam Çaykara ziyarette Başkan Karadağ ve ekibine ‘Egenin İncisi Manisa’nın Yükselen Yıldızı Şehzadeler’ kitabını takdim etti. Kitap 750 adet basıldı.
Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, “Hep birlikte ilçemize ve Manisa’mıza hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Birlikte birlikteliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Şehzadeler’de vaka sayılarında birkaç gündür düzelmenin olduğunu kaydeden Çaşkara, “Ramazan bereket ayı. İnşallah ramazandan sonra daha güzel günlerin olacağını umut ediyoruz. Zaten 2-3 gündür bizim ilçemizde kısmi bir düzelme var. 3 gündür rakamlarımız düzelmeye başladı inşallah daha güzel olur” diye konuştu.
Manisa Kent Konseyi Başkanı Ahmet Karadağ ise, “ Sayın valizimize çıkarmış olduğu kitaptan dolayı tebrik ederiz. Egenizin İncisi Manisa’nın Yükselen Yıldızı kitabın adı. İçeriğinde gelmiş geçmiş padişahlar birçok tarihi kültürel yerlerin anlatıldığı bir kitap. Manisa’mızın böyle bir kitaba ihtiyacı vardı. Emeği geçene herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.
Şehzadeler İlçesi 2012 Yılında 9 belediyenin birleşmesi ile 6360 sayılı Kanunla kurulan bir ilçedir. En önemli özelliği Şehzadeler Şehri Manisa’nın kadim merkez ilçesini teşkil eden bir ilçe olmasıdır. Saruhan Bey zamanında İslam ile müşerref olan ve Saruhan Bey dahil 4 hükümdarın Saruhanlılar döneminde Sancak Beyliği yaptığı Manisa’da, Saruhan Bey’den sonra İlyas Bey, daha sonra İshak Bey ve son olarak da Hızır Bey görev yaparak Manisa’ya çeşitli eserler kazandırdılar. Sultan Yıldırım Bayezid döneminde Osmanlı Yönetimine geçen Manisa, Şehzadelerin yetiştiği bir kent olarak şöhret yapmıştır. Şehzadeler ilçesi 17 Şehzadenin görev yaptığı Manisa, Merkezini teşkil eden Saruhan Sancağının merkezidir. Sancak Beyi olarak görev yapan 17 Sancak Beyinden 7 tanesi Şanlı Osmanlı Devletinin Padişahlığını yapma şerefine de nail olmuştur. Şehzadelerin Sancak Beyi olarak görev yapma usulünün değiştirildiği 1.Ahmet dönemine kadar, Manisa Osmanlı Devletinin önemli yönetim merkezlerinden biri olmuştur. Saray-ı Amire Topkapı Sarayı gibi önemli bir yönetim merkezi olarak, yüzyıllarca Osmanlı Yönetimini derinden etkilemiştir. Diğer Şehzade Şehirleri olan Amasya, Trabzon ve Karaman gibi şehirlerden en önemli farkı, Veliaht Şehzade konumunda olan Şehzadelerin görevlendirildiği yer olmasıdır. Manisa’da yetişen Şehzadelerden ll.Murat, İstanbul’un Fatihi ve Senayı Peygamberiye Aleyhisselatü Vesselam mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han, Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman Han, Sultan ll.Selim Han, Sultan lll. Murat Han, Sultan 111. Mehmet Han ve Sultan Mustafa Han gibi padişahlar hep Manisa ikliminde yetişip cihana adalet dağıttılar. Manisa’da yetişen Padişahlar ve görev yapan Şehzadeler kadar onları yetiştiren anneleri ve eşleri de Manisa ve Osmanlı Devletinin birçok beldesine önemli eserler bıraktılar. Hatuniye Camisini ve ona gelir getirsin diye Kurşunlu Hanı inşa ettiren Hüsnüşah Hatun; Saruhanlılar döneminde Hamam, Çeşme birçok esere vesile olan Gülgün Hatun, Dilşikar Hatun; Mesir geleneğinin başlamasına Merkez Efendi ile birlikte vesile olan ve evsivler için Hankah inşa eden Kanuni’nin annesi Ayşe Hafsa Hatun gibi hayırsever hanım Sultan’lar Manisa’da ve diğer Osmanlı Beldelerinde hayır ile yad edildiler. Manisa ili ve Şehzadeler İlçesi, Hatuniye, Muradiye, Sultan Camileri gibi tarihi Camileri, Mevlevihane, Bimarhame, Tıp Müzesi, Bedesten gibi kadim eserleri, Çeşmeleri, Hamamları ile kadim bir Osmanlı Şehridir.