DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Tarım ihracatını artırma çabaları sanal ortama taşındı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Tarım ihracatını artırma çabaları sanal ortama taşındı

Sanal Genel Ticaret Heyeti programlarının üçüncüsü, dünyanın ve Güney Asya’nın en büyük ekonomilerinden Hindistan’a yönelik gerçekleştirilecek, Türkiye’nin tarım ve gıda ürünleri Hindistanlı ithalatçı firmalara tanıtılacak.

Tarım ihracatını artırma çabalarında fındık ve mamulleri, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, kuru meyve ve mamulleri, meyve sebze mamulleri, su ürünleri ve hayvansal mamuller, süs bitkileri ve mamulleri, tütün, zeytin ve zeytinyağı, gıda ve gıda dışı hızlı tüketim ürünleri, tarım makineleri, soğuk hava depoları ve iklimlendirme başta olmak üzere çeşitli ürün yelpazesinden 21 ihracatçı firma 63 Hindistanlı ithalatçı firmayla bir araya gelecek.

Türkiye’nin ihracatı için büyük potansiyel taşıyor

Dünyanın en büyük nüfuslu ikinci ülkesi Hindistan, ciddi satın alma gücü bulunan 300 milyona yakın tüketicinin yaşadığı istikrarlı ve hızlı büyüyen pazara sahip. Hindistan’da tarımsal üretimin büyük ölçüde iklime bağımlı olması ve nüfus özellikleri nedeniyle tarım, gıda ve gıda dışı hızlı tüketim ürünleri, tarım makineleri, soğuk hava depoları ve iklimlendirme sektörleri, Türkiye’nin ihracatı için büyük potansiyel taşıyor.

Sanal ticaret heyeti programının, bu potansiyelin ortaya çıkarılmasında ve uluslararası ticaret hacminin düştüğü bu dönemlerde Türkiye’nin ihracatına önemli katkılarının olacağı değerlendiriliyor.

Sırada Güney Kore, Nijerya ve Pakistan var

Hindistan ticaret heyetinin ardından Bakanlık tarafından belirlenen hedef ülkeler arasında yer alan Güney Kore’ye yönelik olarak 22-23 Haziran’da plastik ve metal mutfak, cam ve seramik ev eşyaları, ev/banyo ürünleri ile ev tekstili başta olmak üzere çeşitli sektörleri kapsayan bir program gerçekleştirilecek.

Programlara 13-17 Temmuz’da çimento, demir-çelik, cam, seramik, toprak ürünleri ve enerji başta olmak üzere geniş bir alanda Nijerya ile devam edilecek.

Pakistan Sanal Genel Ticaret Heyeti programı da 20-24 Temmuz’da makine ve aksamları, çelik, iklimlendirme, otomotiv ve yedek parça, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri, demir ve demir dışı ürünler, elektrik, elektronik ve medikal başta olmak üzere geniş bir ürün yelpazesiyle yapılacak.

Ağustosta programlara Almanya ve Kolombiya ile devam edilmesi planlanıyor.

 

 

YORUM YAP