Salihli Vizyon Dergisi’nin 71. sayısında ilçenin turizm potansiyelinin yer verilirken, tarihi ve turistik önemine vurgu yapıldı. Derginin kapağında Gymnasium’dan bir kesit kullanılarak, “Salihli, turizm potansiyelini yeterince kullanamıyor” başlığı atıldı.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın resmi yayın organı olan Salihli Vizyon Dergisi’nin yeni sayısında turizm konusu geniş bir şekilde ele alındı. 2005 yılından bu yana yayınlanan ve her sayısı ayrı bir konuya vurgu yapan derginin Eylül- Ekim- Kasım dönemini kapsayan nüshası turizme ayrıldı.
“Salihli turizm potansiyelini yeterince kullanamıyor” başlığı ile yayınlanan derginin 71. sayısında tarihi zenginliklerinin yanı sıra termal kaynaklar açısından da avantajlı noktada bulunan Salihli’nin turizm pastasından hak ettiği payı alamadığı görüşü savunuldu.
Dergide Lidya Sardes, Kurşunlu Kaplıcaları, Sart Çamur Kaplıcaları ile Berrak, İmza, Rey Manes, La Bella, Elit Lara, Grand Miranda otelleri ve Tuana Tatil Köyü hakkında bilgilerin yanı sıra tesislerin yetkilileriyle yapılan görüşmelere de yer verildi.
Anadolu’nun en büyük antik surunun Sart’ta gün yüzüne çıkarıldığı ile ilgili geniş bilgilerin yer aldığı dergide, ayrıca Araştırmacı Yazar Mustafa Uçar’ın Salihli’ye Para Müzesi açılmasını öneren yazısına yer verildi.
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, “Turizm Pastasını Büyütmeliyiz” başlıklı başyazısında dünyanın ilk madeni parasının kullanıldığı, büyük öneme sahip olan Lidya Uygarlığı’nın başkenti Sardes’in turizmde bir çekim merkezi olamamasının üzüntü verici olarak niteledi. Efes Antik Kenti’ne yılda 2 milyon, Sardes’e ise ancak 150 bin ziyaretçinin geldiğine dikkat çeken Yüksel, turizm pastasının büyütmek için önerilerde bulundu.
Sart’tan çıkan tarihi eserlerin yerinde sergilenmesinin büyük önem arz ettiğini belirten Yüksel, ilçede bir müzenin kurulması konusunda eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un 20 yıl önce verdiği sözün tutulmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Salihli Vizyon dergisinin sonbahar sayısında ayrıca Salihli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Bilget ile yapılan röportajın yanı sıra, pamuk üretiminde yaşanan gelişmeler, Salihli’nin eski sinemaları hakkında yazılar ile Durasıllı mahallesinin tanıtımına yer verildi.
Genel Yayın Koordinatörlüğü’nü Salihli TSO’nun Basın Danışmanı Şirin Yörük’ün üstlendiği dergi, Salihli’nin yanı sıra Kula ve Selendi’deki Oda üyelerine ücretsiz olarak ulaştırılıyor.